Wednesday, March 9, 2011

Sesuatu Yang Tidak Dapat Dipisahkan dari Wanita

Apakah "sesuatu" yang tidak dapat dipisahkan dari kehidupan wanita? Ia adalah kitaran haid atau disebut juga sebagai datang bulan. Menurut bahasa, haid bererti sesuatu yang mengalir. Menurut istilah syara' pula, ia bermaksud darah yang terjadi pada wanita secar semulajadi. Bukan kerana sesuatu sebab ataupun pada waktu tertentu. Ia adalah darah normal iaitu bukan disebabkan oleh sesuatu penyakit, luka, keguguran atau kelahiran.

"TUALA WANITA PUNCA BARAH PANGKAL RAHIM" : penggunaan tuala wanita yang diperbuat daripada bahan buangan termasuk kertas terpakai -sumber Berita Harian 21/02/2011

Jika kaum hawa berada dalam tempoh haid, maka kawan baiknya adalah TUALA WANITA. Kita semua tahu terdapat pelbagai jenis tuala wanita di pasaran. Tetapi, sejauh mana kita tahu bagaimana ia dihasilkan, kebaikan atau keburukan tuala wanita itu. Di sini saya bukan ingin memporomosi. Sekadar ingin berkongsi kelebihan tuala wanita dari produk TIENS ini. Ia digelar "Tuala Wanita Oksigen Aktif & Ion Negatif Airiz Tiens".

Tuala wanita Tiens ini direkabentuk 8 lapisan yang unik dengan perlindungan yang sempurna. Sekaligus ia memberi 8 kesan terunggul iaitu : -

(1) Anti-bakteria
(2) Anti-keradangan
(3) Menguatkan Imuniti
(4) Melegakan Tekanan
(5) Menghilangkan Bau
(6) Menghilangkan Keletihan
(7) Memperbaiki Metabolisma
(8) Memperbaiki Sistem Endokrin

Berbanding tuala wanita lain yang berada di pasaran, yang kita tahu hanya umpama kapas yang hanya menyerap darah haid yang keluar. Saya pernah membaca cara pemprosesan tuala wanita di sebuah blog. Jika anda ingin mengetahui cara pemprosesan tersebut, klik di sini.

Wanita memerlukan tuala wanita lebih kurang 30-40 tahun. Setiap wanita akan menggunakan dalam lingkungan 15,000 helai dalam kehidupan mereka. Tuala wanita yang berkualiti bukan sahaja menjamin kesihatan tetapi juga membuatkan anda rasa mudah dan selesa semasa tempoh haid.

Maka, fikirlah apa yang terbaik untuk diri anda. Sekadar berkongsi produk yang bagus untuk insan yang bergelar wanita. Jika berminat untuk bertanya atau membeli produk ini, boleh email pada saya di alamat email seperti yang tertera di bahagian Facebook sebelah kiri. Sekian. (^_^)..

No comments:

Post a Comment